Necesitate

12/07/18

Home
Membrii
Necesitate
Obiective
Activitati
Indicatori
Galerie foto

 

Necesitatea inițierii unei  bănci de gene completată de o bază de date și imagini care să cuprindă și să conserve tot genofondul autohton al speciilor pomicole termofile

 

Necesitatea selecționării și punerii pe piață a unui sortiment de plante horticole, cu un grad  scăzut de vulnerabilitate la stresul indus de extremele climatice, care să eficientizeze sub aspect economic cultura.

Consolidarea cooperării cu mediul privat. Universitatea din Oradea ca membru a Clusterului Bihor agro-business cluster a primit solicitări punctuale pentru livrarea de produse/servicii CDI de la ceilalţi membri ai clusterului

 

Necesitatea unei mai bune organizări a practicii studenţilor care să asigure formarea abilităţilor şi competenţelor necesare inserției  pe piața muncii.

Universitatea din Oradea, in calitate de proprietară a brevetelelor la unele soiuri de specii termofile romanești iși propune inmulțirea și distribuirea  acestora la cultivatori. Soiurile aduse din import nu mai sunt testate in Rețeaua Culturilor Comparative de Concurs sub aspectul capacității de adaptare. Aceste soiuri elimină de pe piață soiurile locale mai bine adaptate. Astfel facultățile cu profil agricol  trebuie să dispună de mijloacele care să susțină o prezență mai dinamică in susținerea patrimoniului genetic local.

Evidențierea unor biomarkeri exprimați de plante in condiții de stres, care să permită selecția genotipurilor valoroase

Home | Membrii | Necesitate | Obiective | Activitati | Indicatori | Galerie foto

Copyright  2018:
Design
: Mircea Curilă
This site was last updated 12/07/18